Vises mailen ikke korrekt? Klik her

 

Velkommen til Nyt fra BrainsBusiness

- oktober 2017

 

Kort nyt

 

Nøgletal

4 nye medlemmer siden sidste nyhedsbrev - velkommen til 365uptime ApS, Saphe, Special Minds og Tvenstrup og Dith ApS.

 

1673 modtagere af nyhedsbrevet

 

1938 følgere på Facebook

 

919 følgere på Os der elsker Tech i Nordjylland-facebook-siden

 

936 følgere på LinkedIn Company Page

 


Sociale medier

Husk at følge med på vores sociale medier og få endnu flere nyheder fra os - hver dag!


 

 


Gør som flere af vores medlemmer - Vis dine kunder og forretningspartnere, at du er medlem af Danmarks stærkeste IKT-klynge - læg logoet herunder på din hjemmeside og link til www.brainsbusiness.dk.


 

 

I denne udgave af kan du bl.a. læse om:

  • 65 procent af de nordjyske it-virksomheder melder om overskud
  • Portræt af forskertalent Kasper Fløe Trillingsgaard
  • Nordjysk virksomhed med solid succes på det internationale marked

God fornøjelse!

 

Skarpe nyheder fra BrainsBusiness

 

1) Faciliteret netværk med succes

I BrainsBusiness har vi det seneste år gjort brug af en række målrettede værktøjer ved vores arrangementer for at øge deltagernes udbytte og, ikke mindst, styrke netværksdannelsen deltagerne imellem.

> Læs mere

 

2) Månedens GODE TILBUD:
Kig mod syd for netværk, kunder og ny viden

Husk, at som led i vores samarbejde med it-forum, der dækker Midtjylland og Sønderjylland, kan medlemmer af BrainsBusiness deltage i it-forums arrangementer på samme vilkår som it-forums egne medlemmer.

> Se it-forums arrangementskalender her

 

3) 65 procent af alle nordjyske it-virksomheder leverer overskud

En ny analyse af 2016/17-regnskaberne fra de nordjyske it-virksomheder viser, at næsten 7 ud af 10 har sorte tal på bundlinjen. Samtidig viser tallene, at halvdelen af virksomhederne har forbedret deres resultat de seneste 12 måneder.

> Læs mere

 

 

Markante profiler i det nordjyske IKT-miljø

 

1) Forskertalent flytter grænserne for datakommunikationen i IoT

På Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer arbejder post.doc. Kasper Fløe Trillingsgaard på en udfordring, hvis løsning vi alle får brug for i de kommende år: Hvordan man optimerer datakommunikation, hvor det, der sendes, er meget små datapakker fra et utal af enheder i fx IoT-netværk eller mobildatanetværk.

> Læs mere

 

Skarpe nyheder fra medlemsvirksomhederne

 

1) Hjernetræning skal bremse folkesygdommen demens

Nordjysk robotvirksomhed sætter forebyggelse af demens på dagsordenen med salg af ny hjernetræningsrobot på dansk grund. Hjernetræningsrobotten dygtiggør via 16 forskellige tanke- og bevægelsesopgaver forskellige kognitive funktioner i hjernen, der forventes at nedsætte normal aldersbetinget degenerering af hjernebarken, og dermed forebygge demens.

 > Læs mere

 

2) AskCody finder vej på det internationale marked

Det går strygende for den nordjyske leverandør af software til primært mødebooking og smart styring af mødelokale: Virksomheden har i 2017 både modtaget en kapitalindsprøjtning og etableret kontor i Boston.

> Læs mere

 

3) Danske satellitkompetencer skal revolutionere klodens mobildækning

De to nordjyske virksomheder 2operate og GomSpace vil sammen med Aarhus Universitet skabe en ny overvågningsplatform til såkaldte megakonstellationer, der med hundredvis af bittesmå satellitter kan skabe bedre signal billigere og mere effektivt end nuværende kæmpesatellitter.

> Læs mere

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Universitet

 

1) Ny app skal gøre pendlere mere bæredygtige

Tips og gode belønninger skal få europæiske pendlere til at bevæge sig mere bæredygtigt rundt i byerne. Konceptet, som forskere fra Aalborg Universitet er med til at udvikle, omfatter en digital tjeneste, der består af en app og en hjemmeside, samt en række strategisk anbragte målestationer. 

> Læs mere

 

2) Marketing via studerende og virksomheder

AAU arbejder målrettet på at tiltrække studerende til de uddannelser, der efterspørges af erhvervslivet. Og vi er nået langt. Men vi kan hele tiden blive bedre. Derfor udvider vi vores portefølje af kommunikations- og marketingaktiviteter til at involvere it-virksomheder mere direkte i vores marketingaktiviteter. Det understøtter både vores og virksomhedernes budskab om,  at vi har brug for flere højt specialiserede it-kandidater.

AAU laver både on- og offlinemateriale. Blandt de første til at være med var GomSpace, og senest har vi lavet PR-film med Logimatic.

Interesseret i at blive en del af den nye marketingkampagne? Kontakt Lotte Finck på lfi@adm.aau.dk.

 

3) Antenneudvikling når nye højder

Nyt spændende forskningsprojekt på Institut for Elektroniske Systemer, hvor nanosatellitter løfter den teknologiske antenneudvikling op fra jorden og ud i rummet. Deltagende virksomheder er GomSpace og PRI-DANA ELEKTRONIK A/S.

> Læs mere

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Kommune

I denne udgave fortæller vi om tre nyheder om Aalborg Kommunes internationaliseringsaktiviteter.

 

1) Bedre trafiksikkerhed på skoleveje

Aalborg Kommune har indgået et samarbejde med firmaet Saphe om en ny teknologi, som skal advare bilister på vejene i kommunen, hvis de kører for hurtigt og nærmer sig en skole. Apparatet giver i dag kun føreren af bilen information om kødannelse og fartkontrol - men fremover skal den lille enhed også give lyd, når bilisten nærmer sig en aalborgensisk folkeskole. 150.000 danske bilister kører i dag rundt med den lille apparat i bilen. Teknologien skal nu afprøves, inden den kommer ud i alle bilerne.

 

2) Aalborg deltager i Nordens største SmartCity-konference

Nordic Edge Expo er navnet på Nordens største konference inden for SmartCity, som blev afholdt i Stavanger i slutningen af september. Aalborg Kommune var med for at samle inspiration, netværke og holde møde med nogle af de andre nordiske byer, som også arbejder strategisk og aktivt med SmartCity-tankegangen. Fokus er på, hvordan vi ressourceoptimerer bedst muligt ved at anvende nye teknologier og anvende eksisterende teknologier smartere.

> Læs mere om Smart City Aalborg

 

3) IT og iværksætteri

I Aalborg Kommune er IT og kommunikation den branche, hvor tredjeflest iværksættere vælger at starte egen virksomhed. Uge 46 er global iværksætteruge, hvor iværksættere over hele verden fejres og inspireres. I den anledning inviterer vi i Aalborg i samarbejde med Rebild og Jammerbugt Kommune til Iværksætteraften 2017. Det er en inspirationsaften med fokus på netværk, rådgivning og erfaringsudveksling.

> Læs mere om Iværksætteraften 2017

 

Efterårshilsener fra BrainsBusiness-teamet

 

Berit Brendborg

E-mail

Tlf. 22 86 98 91

Birgit Nøhr

E-mail

Tlf. 29 72 07 01

Helena Peyron

E-mail

Tlf. 25 20 15 63

Iben Bondegaard Andersen

E-mail

Tlf. 20 77 16 37

Kasper Munk-Petersen

E-mail

Tlf. 22 95 60 03

Gitte Traberg Sørensen

E-mail

Tlf. 25 20 15 67

 

 

Ønsker du at afmelde vores nyhedsbrev og arrangementskalender? - Klik her

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet      Region Nordjylland      Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Nordjylland      Aalborg Kommune