Nyt robotlaboratorium åbnet på AAU

”Goddag, hvad kan jeg hjælpe med?” Vi er vante til at få dette spørgsmål fra en receptionist eller butiksassistent, men stemmen kommer allerede mange steder fra en avanceret servicerobot, der både er i stand til at tale med mennesker, vise vej til den museumsgenstand eller vare, vi ønsker, og fortælle os om genstandens egenskaber og kunstneren eller producenten bag.

Andre funktioner i vores hverdag er ligeledes på vej til at blive udført af robotter – fra droner, der klarer pakkeposten, til selvlærende industrirobotter, der tager sig af alt fra tunge løft og til præcisionsarbejde i fabrikker over hele verden.

Men hvordan skal vi som mennesker håndtere mødet med robotter i vores hverdag? Hvilke barrierer opstår der, når vi skal tale med en menneskelignende robot – og kan man i det hele taget opnå samme tilllid til en robotkollega som til et menneske?

Alt dette sætter et nyt laboratorium på Aalborg Universitet nu fokus på. Tirsdag den 19. november åbnedes dørene for første gang til ”Human Robot Interaction Lab” – altså et laboratorium, der undersøger mødet mellem mennesker og robotter i en lang række forskellige sammenhænge.

I sagens natur var en række forskellige robotter inviteret med til åbningseventen – deltagerne kunne således møde den menneskelige robotreceptionist Pepper, samarbejdsrobotten Sawyer og den rullende vejviserrobot Polaris – høre om deres anvendelse og potentialer og, ikke mindst, teste deres egne reaktioner i mødet med fremtidens robotassistenter. De kunne desuden teste, om de kunne kende forskel på det virkelige og det virtuelle i en Mixed Reality-installation med noget af den nyeste Virtual Reality-teknologi.

Se TV2Nords indslag om åbningen:

Læs mere om laboratoriet på hjemmesiden https://www.hri.tech.aau.dk 

 

I forbindelse med åbningseventen har BrainsBusiness hjulpet HRI med planlægning, administration, tilmelding og afholdelse af arrangementet, PR og presseomtale. Har du et IKT-relateret event, du gerne vil have hjælp til? Så kontakt os på marketing@brainsbusiness.dk 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune