Pakke-robot kommer snart til Danmark

 

Med et enkelt tryk på en app kan robotten Starship bringe pakker, når det passer dig. Prisen kan komme helt ned på 6,5 kroner per tur. Første test i den virkelig verden er på vej i USA, Storbritannien og Estland. Robotten forventes at komme til Danmark i 2017.

»Er I ikke bange for, at jeres lille robot skal blive stjålet når den sådan kører rundt med pakker i?« spurgte jeg lidt naivt Allan Martinson. Han er CTO for Starship Robots og var i sidste uge i Danmark for at præsentere sidste nye version af sit firmas pakkerobot:

»Come on, vi kan lokalisere robotten med en nøjagtighed på tre centimeter - vi ved lige præcis hvor den er. Og så er der forøvrigt 9 kameraer, så vi ved også hvem du er. Hvis det ikke er nok, er der tovejs kommunikation, så vi kan tale direkte til dig. Hvis nogen alligevel vælger at stjæle robotten, så er der ikke ret meget af værdi i den. Så nej, vi er ikke bange for tyveri,« forklarer han udførligt og understreger, at robotterne i løbet af testperioden har mødt over 300.000 mennesker, og ingen har endnu forsøgt at stjæle den.

Siden Starship-robotten første gang blev præsenteret i efteråret 2015, er der kørt over 5.600 testkilometer. Folkene bag Starship Robots, som blandt andet tæller Skype-stifter Janus Friis, har nu fået så meget erfaring, at de første rigtige kommercielle test skal sættes i gang i løbet af efteråret.

Først skal robotten testes i Storbritannien, USA og Estland. Danmark vil nok først komme med i løbet af 2017. Det er ikke fordi interessen ikke er der. For siden præsentationen har Starship Robots fået henvendelser fra mere end 500 udbringningsvirksomheder, både store og små, fortæller Allan Martinson.

Data

- Hardwware: Nvidia Tegra K1-processor
- 9 kameraer, hvoraf de seks sidder to-og-to
- 6 hjul, tre aksler
- 6 børsteløse el-motorer
- 360 grader Ultralydssensorer
- 3 ToF (time-of-flight) Kameraer
- Acceleromtre, GPS, gyroskop, højtaler, mikrofon
- Batteri til to timer og cirka 10 km
- Kan køre hen over 20 cm kantsten
- Bremser på 30 cm fra 6 km/t
- Kan navigere indenfor 3 cm i byområder
- Robotten vejer 10 kg og kan laste yderligere 10 kg

> Læs hele artiklen her

 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune