Prof. Christian S. Jensen skal fordele big data-millioner i Schweiz

Det er det nationale forskningsråd Swiss National Science Foundation, der har udset sig lederen af AAU’s Center for Data-intensive Systemer, som topfigur i forskningsprogrammet NRP 75 Big Data. I det indflydelsesrige hverv får Christian S. Jensen ansvar for et budget på 25 millioner schweizerfranc (172 mio. kr.)

- Formålet er at udvikle nye teknologier, der drager fordel af de enorme mængder data, som er tilgængelige. Schweiz har et glimrende udgangspunkt for at få en ledende rolle takket være en højtuddannet befolkning, en veludviklet infrastruktur og et enestående forretningsmiljø, siger Christian S. Jensen.

Timingen er også rigtig, fordi to stærke tendenser har bragt Big Data på alles læber og givet erhvervsliv, myndigheder og medier et forventningsfyldt fokus:

- For det første er mængden af data eksploderet: 90 procent af alle nuværende data er ifølge et industriskøn skabt i de seneste to år. Noget tilsvarende er aldrig før sket. Samtidig har vi aldrig før haft en mere kapabel infrastruktur med computere og kommunikation. Det giver nye muligheder for at skabe værdi fra data både økonomisk og samfundsmæssigt. Big Data kombinerer fundamentale teknologiske spørgsmål med potentialet for anvendelser på mange forskellige områder, forklarer Christian S. Jensen i et interview til det schweiziske forskningsråds hjemmeside i anledning af udnævnelsen.

> Læs mere om Christian S. Jensens udnævnelse 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune