RESEIWE har udviklet en elektronisk nummerplade til droner

Folketinget er netop i disse dage på vej med tiltrængt lov om droneidentifikation ved ulovlige flyvninger, der ventes at danne norm i hele EU – RESEIWE i Aalborg har efter 3 års udviklingsarbejde netop fået en brugervenlig løsning flyveklar: En elektronisk nummerplade og en smartphone-app, der lynhurtigt dokumenterer ejerforholdet

I takt med at det lavere luftrum lige over vore hoveder fyldes med stadig mere ukontrolleret dronetrafik, så øges behovet for lovgivning vedrørende identifikation af de små og større ubemandede flyvemaskiner. Udover modelflysentusiaster bruger bl.a. erhvervsliv og medier stadig oftere de små og større ubemandede flyvemaskiner til at filme landområder og begivenheder fra luften – og ikke altid i overensstemmelse med luftfartsloven. Det har bare hidtil været svært at bevise.

Derfor er der nu regler på vej om, at droner med en vægt fra bare 250 gram og opefter udstyres med en slags letlæselig nummerplade, der muliggør hurtig og effektiv identifikation af indehaveren / piloten. Stadig oftere sker det nemlig, at dronen ulovligt styrers for tæt på dit soveværelsesvindue, eller styrter ned og udsætter mennesker for en sikkerhedsrisiko i en folkemængde, der skulle filmes, for eksempel ved en udendørskoncert eller en større sportsbegivenhed.

Meningsfuld, brugervenlig og vægtmæssigt tilstrækkelig let teknologi, der lever op til de forventede drone-id-krav, er imidlertid allerede udviklet og prøvefløjet for Trafikstyrelsens eksperter – af teknologivirksomheden RESEIWE A/S i Aalborg. Drone ID* er bygget på en nyudviklet teknologi kaldet ReWiLink™ der sikrer, at alle med den tilhørende gratis smartphone-app. på få sekunder kan ”sigte” på en evt. bekymrende drone med pligt til at bære en ligeledes nyudviklet signalgivende ”nummerplade”, der kun vejer 30 gram for sekunder efter at modtage oplysninger om ejerskabet. Via app’ens enkle brugerflade kan man direkte aflæse dronens ”nummerplade”, så man har en identifikation ved henvendelse til politiet. Myndighederne kan så henvende sig direkte til dronens ejer, ligesom myndighederne kan slå op i en database, hvor dronens flyverute vil være dokumenteret. App’en forventes lanceret lige efter sommerferien.

> Læs hele artiklen her

 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune