Robotvirksomhed får gode ideer af studerende

100 studerende fra UCN har hjulpet aalborgensiske LT Automation med at udvikle nye idéer til velfærdsteknologi, der kan hjælpe mennesker med funktionsnedsættelser, så de selv kan klare et toiletbesøg.

De fleste tager det for givet, men for nogle kan det at tage bukserne af og gå på toilettet være en noget nær uoverkommelig opgave. Det kan for eksempel ske for mennesker, der er ramt af gigt, sklerose eller lammelse. Langt de fleste af dem har imidlertid et stort ønske om at blive mere selvhjulpe og selvstændige, og her kan ny teknologi være en hjælpende hånd.

En af de virksomheder, der udvikler automatiserede løsninger inden for sundhedsområdet, er LT Automation. Virksomheden, der har hovedkontor i Aalborg, har nu fået ny inspiration fra 100 studerende på uddannelsen i international handel og markedsføring på UCN. Under en innovationsuge har de studerende skullet udvikle nye idéer til produkter, der kan hjælpe mennesker, som har svært ved selv at klare toiletbesøget. Derudover har de også skullet planlægge markedsføringen af produkterne - og til slut fremvise dem for LT Automation.

Studerende Attila-Tamás Vékony, der var med i en af de mange grupper, fortæller:

- Vi har præsenteret flere forskellige løsninger. Den første er en konstruktion med robotarme, der er skruet fast i loft og gulv, og som kan hjælpe brugeren med at tage bukserne af og komme sikkert på toilettet og op igen. Den anden er et robotbælte, der sidder fast i brugerens bukser, og som via stemmekontrol kan tage bukserne af og på. Sidste produkt er et sæt robothandsker, som giver brugeren en form for førlighed i hænder og fingre.

> Læs hele historien på UCN's hjemmeside her

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune