Sådan løser vi - delvist - udfordringen med manglen på højtkvalificeret arbejdskraft i Nordjylland!

Pressemeddelelse, International Business Centre, AAU & MARCOD, 26. oktober 2017

25 unge udenlandske studerende fra International Business Centre ved Aalborg Universitet og 25 nordjyske erhvervsledere mødtes onsdag eftermiddag/aften til et Kick off, hvor de sparkede et 2-årigt mentorforløb i gang.

Planen er, at de 25 erhvervsledere skal hjælpe de unge udenlandske studerende ind på det nordjyske jobmarked over denne periode. Samtidig er de udenlandske studerende håndplukket ud fra, at de bl.a. gerne vil blive i Danmark og starte deres karriere her – og gerne i Nordjylland.

"I Nordjylland har vi et behov for højtkvalificeret arbejdskraft. Vi har den her på universitetet – vi skal bare finde ud af at lave den rette ”forretningsmodel”, så de unge studerende møder de rette mennesker i det nordjyske erhvervsliv, som kan hjælpe dem videre," udtaler Keld Arenholt Christensen, Seniorrådgiver på Institut for Økonomi og Ledelse ved AAU. "Blandt andet derfor har vi lavet dette initiativ, der også for flere af de studerendes vedkommende har indbefattet danskkursus samt for alle de studerende et obligatorisk karriereforløb, som de studerende er tilknyttet igennem hele deres studie på Aalborg Universitet," fortsætter Keld Christensen.

"Det har faktisk ikke været svært at få fat i de nordjyske erhvervsledere til jobbet som mentor. Vi har et meget imødekommende erhvervsliv, der meget gerne vil hjælpe et ungt menneske videre. Når så samtidig denne hjælp kan være med til at løse et behov for arbejdskraft, er det jo en ren win-win. Dette år kører Mentor Board’et, som et pilotforsøg – næste år planlægger vi at rulle det ud i fuld scala på vores to cand. merc.-retninger her på International Business Centre. Nu har vi et år til at lære og blive kloge i – og har heldigvis nogle rigtigt gode mentorer med i projektet, som kan og vil være med til at gøre det til en succes," slutter han.

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune