Skandinaviens største teleoperatør vælger løsning fra nordjyske 2operate

2operate meddeler i dag, at man har indgået en langvarig kontrakt med TeliaSonera om brugen af netværksdrift-løsningen 2solve i Danmark, Finland og Litauen. 2solve, der er unik ved at benytte avancerede algoritmer til automatisk diagnose af netværkselementer, er allerede blevet installeret på alle teknologier (2G, 3G og 4G) i de tre lande.

2solve er en software-løsning, der sammenlignet med traditionelle drift-systemer øger produktiviteten af arbejdet med at finde og løse netværks-problemer ved at udnytte kunstig intelligens-teknologi. Løsningen mindsker tiden brugt på diagnosticering og udbedring af fejl, hvilket medfører øget oppetid og kvalitet af netværket. Værktøjet øger desuden forståelsen af netværket i både de tekniske og de ikke-tekniske afdelinger i organisationen, der arbejder med netværksdrift og kundesupport.

Den nye kontrakt indebærer, at 2operate skal videreudvikle systemet, der virker på tværs af både netværksteknologier og udstyrsleverandører, med henblik på at TeliaSonera fortsat kan øge sit høje niveau af proces-automatisering og netværksforståelse. Det forventes, at fokus især vil være på nye koncepter såsom VoLTE, der allerede er på vej til at spille en stor rolle på de fleste telemarkeder. 

"Vi er meget stolte af at kunne indgå denne aftale med den største mobiloperatør i Skandinavien og Baltikum.", udtaler Lars Moltsen, CEO og medstifter af 2operate. "Vores flerårige samarbejde har givet os en god forståelse for visionerne hos Telia og deres krav til at være bedst inden for 'network connectivity', og vi har stor respekt for, hvordan de tør at gå forrest i markedet med innovation og nye koncepter. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde omkring nye udfordringer i de kommende år."

 

"Vi ønsker at sikre den bedst mulige netværks-forbindelse og -kvalitet til alle vore kunder.", udtaler Henrik Kofod, CTO i Telia Danmark. "2solve-løsningen er meget anvendt i vores organisation blandt både ingeniører, kundesupport, ledelse og sågar salg. Den hjælper os med at opnå en bedre fælles forståelse af netværket og med at være mere proaktive i fejlfinding og fejludbedring, således at kunderne typisk ikke når at opleve problemer." 

> Læs mere i pressemeddelelsen fra 2operate

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune