BrainsBusiness-medlemmer i millioninvestering

Pressemeddelelse, Debito, 16. april 2018

Danmarks femtestørste bank, Spar Nord Bank, har pr. 16. april 2018 investeret et større millionbeløb i det Aalborg-baserede inkassofirma Debito, der dagligt hjælper virksomheder med at gøre inkasso lettere og billigere.

Debito har udviklet deres egen inkassoplatform, der samarbejder med landets førende inkassofirmaer og inkassobureauer om at få kundernes ubetalte fakturaer betalt. Virksomheden har allerede nu indkrævet mere end 20 millioner kroner på vegne af sine kunder, med en samlet succesrate på 86 procent.
Løsningen skal nu også i langt højere grad komme Spar Nords mange erhvervskunder til gode, der med den nye aftale får et stærkt produkt inden for inkasso.

Markedet for ubetalte fakturaer og regninger skønnes årligt at udgøre mere end 30. mia. kroner – et hul, som Debito og Spar Nord nu i fælleskab vil forsøge at lukke gennem en mere innovativ måde at tænke inkasso. En opgave, som banken og Debito nu kaster sig ind i med fuld styrke.

Næste skridt: Skalering og produktforbedringer

Spar Nords investering gør, at Debitos to stiftere, Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen, nu kan forsætte udviklingen af en ny og forbedret inkassoplatform og sætte fart på deres planer om at få udbredt og skaleret inkasso i Danmark og i resten af verden. Investeringen muliggør ligeledes, at Debito fremover kan tilbyde gratis inkasso i form af ”no cure, no pay”, hvor kunderne kun betaler, hvis Debito formår at indkræve kundernes tilgodehavende.

Allerede nu har investeringen medført nyansættelser til kontoret i Aalborg– og flere vil følge i nærmeste fremtid. Spar Nord indtræder samtidig i virksomhedens bestyrelse og ejerkreds: Banken indsætter sin innovationschef, Jesper Dammand, i bestyrelsen for Debito ApS. Jesper Dammand har mange års erfaring inden for den finansielle sektor, sidst som Growth Manager hos betalingstjenesten Bambora, men har også en fortid hos blandt andet Danske Bank, NETS og Mobilepay.

Investeringen sker som led i Spar Nords innovationsstrategi om at investere i spændende fintech-virksomheder og finansielle løsninger, der kan gøre hverdagen nemmere for bankens privat- og erhvervskunder.

Efter Spar Nord Banks indtræden ejer de to stiftere Christoffer Baadsgaard og Morten Holst Henriksen forsat en stor del af virksomheden. Hverken de to stiftere eller Spar Nord ønsker at uddybe investeringens størrelse, men den udgør et ”større millionbeløb”.

Morten Holst Henriksen og Christoffer Baadsgaard, Debito

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune