Street Lab i København

Fiberforbindelser og tre trådløse teknologier skal koble hundredvis af sensorer i en 700 meter lang strækning på nettet som ruge­kasse for københavnske smart city-løsninger.

To parallelle veje bag Københavns Rådhus bliver de mest netforbundne gadestrækninger i København. Teknikere fra tre virksomheder og Københavns Kommune er nemlig i øjeblikket ved at etablere et laboratorium for teknologier, der kan overvåge alt, hvad der foregår i gaderne, og udnytte det til at forbedre byen.

Sådan lyder i hvert fald visionen fra kommunen, der sammen med TDC, Cisco og Citelum i dag, fredag, annoncerer samarbejdet.

»Vi skal teste teknologier, der gør byen bedre at leve i og mere bæredygtig. Vi har et ønske om at finde ud af, om det, der fungerer andre steder, også fungerer i den københavnske virkelighed, hvor vi færdes lidt anderledes end i næsten alle andre byer,« siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Enh.).

I første fase af det, byen har døbt Street Lab, kommer de fire parter til at fokusere på at måle luftkvalitet, forbedre affaldshåndteringen, lave intelligente parkeringsløsninger og at levere internet over wifi til turister. De fire funktioner skal være i aktiv test allerede til sommer.

Indtil videre handler arbejdet med laboratoriet dog udeluk­kende om at etablere infrastrukturen. Det drejer sig om fiberforbindelser og trådløse access points af tre forskellige typer, der skal sættes op for at kommunikere med de mange sensorer.

> Læs mere på Ing.dk

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune