Studerende skal ruske op i tech-virksomheder

Pressemeddelelse, BrainsBusiness, 4. marts 2019

It-klyngen BrainsBusiness nedsætter i samarbejde med Aalborg Universitet og UCN nu et ungdomspanel, der skal gøre op med vanetænkning og introducere nye tanker hos både it-virksomhederne og i selve organisationen.  

Panelet kommer til at bestå af fem exceptionelle studerende fra AAU og UCN og går under navnet ”Young Tech Innovation Board”. Panelet skal medvirke til, at metoder og vaner får et kritisk gennemsyn. Samtidig skal de unge bidrage med nye impulser og give virksomhederne indblik i, hvad morgendagen bringer af trends og tendenser.

- Unge har det med at se nye ting før gamle hajer i branchen,siger næstformand i BrainsBusiness, Jan Nygaard Hesselby, fra virksomheden Green Click Media. - At der findes et utal af virksomheder, som er startet af helt unge mennesker, er bevis på dette.

BrainsBusiness som organisation har en styregruppe og en bestyrelse med erfarne ledere fra erhvervslivet og det offentlige, og organisationen nyder stor glæde af råd og erfaring fra disse mennesker, som har årtiers erfaring med virksomhedsdrift og ledelse af offentlige organisationer. 

- Vi oplever dog ofte, at der mangler rækkevidde til unge mennesker både i vores måde at drive klyngen på og i de tilbud, der er til medlemmerne. Derfor nedsætter vi nu dette Young Tech Innovation Board, som skal supplere de siddende organer med ideer fra og til netop den unge målgruppe, siger Jan Nygaard Hesselby og fortsætter:

- Det er et scoop for BrainsBusiness at få adgang til disse unge mennesker, som tænker anderledes og endnu kun ser muligheder frem for begrænsninger, netop fordi de er unge. Vi har sammensat panelet af unge mennesker, som er nysgerrige, fulde af initiativ og socialt åbne. Unge mennesker, som kan bringe frisk blod ind i vores måde at drive netværksorganisation på.

Et af de unge mennesker, der altså kommer til at sætte sit personlige præg på it-sektoren med friske impulser, er Tobias Palludan. Han læser software engineering på Aalborg Universitet og ser initiativet som en chance for at danne netværk i virksomhederne og blandt de forsknings- og erhvervsprofiler, der er tilknyttet BrainsBusiness:   

- Som studerende er det et meget interessant netværk at blive en del af, for BrainsBusiness samler imponerende mange inden for dette interessefælleskab. For mig er det også en fed mulighed for at være med til at præge retningen i klyngen fremover og sætte nogle temaer på dagsordenen. Som studerende synes jeg, vi kan byde ind med en meget frisk opdateret viden, som forhåbentlig gør os i stand til at se nye mønstre og bryde vaner. Vi har jo den luksus, at vi ikke ser begrænsninger som standarder, lovgivning osv. og måske derfor kan tillade os at komme med nogle lidt vilde idéer, der så forhåbentlig kan forfines. Det må være vores ansvar at stille de dumme spørgsmål og udfordre det eksisterende.

De unge i BrainsBusiness nye Young Tech Innovation Board skal fx byde ind med nytænkning inden for it, marketing, arrangementer, co-creation osv. - input, der blandt andet kan danne grundlag for tiltag til nye arrangementer, samarbejde, innovationsprojekter og udviklingen af klyngen som organisation.

De unge, der har fået en plads i panelet, vil bl.a. deltage i bestyrelsesmøder, udviklingsprojekter og idéworkshops og blive redaktører på Facebook-suden ”Os der elsker tech”, hvor de løbende vil skrive om aktuelle emner.

> Læs omtale på itwatch.dk (kræver abonnement)

Det nye Young Tech Innovation Board består af:

Tobias Palludan
- Uddannelse: Software Engineering, AAU

Ingeborg Goll Rossau
- Uddannelse: Medialogi, AAU

Søren Gram Risgaard
- Uddannelse: Sprog og International Virksomhedskommunikation, AAU

Aske Hornbæk Knudsen
- Uddannelse: Datamatiker, UCN

Signe Birkeholm Lyhne
- Uddannelse: Datamatiker, UCN

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune