Vejen til fremtidens innovative Danmark

Pressemeddelelse, Future Week Denmark, 23. november 2017

Automatisering, 3D-print, machine learning, artificial intelligence og cryptocurrency. Det er trends, danske virksomheder skal omfavne og gøre til forretning, hvis de vil tegne fremtiden. 

De teknologiske trends er også overskrifter på nogle af de 40 events, der finder sted rundt i hele landet i uge 48. 33 danske klynger og innovationsnetværk har nemlig dedikeret uge 48 til fremtidens løsninger og samlet en række arrangementer under overskriften: Future Week Denmark. 

Søren Pind opfordrer: Grib mulighederne 

I løbet af uge 48 inviterer de danske klynger og innovationsnetværk virksomheder med til events, der spænder fra store konferencer med ny viden om fremtidens hospital og den digitale byggeplads til mindre workshops, der koncentrerer sig om aktuelle værdiskabende initiativer. 

- Den udvikling vi ser for os med kæmpe teknologiske omstillinger indeholder store muligheder for små og mellemstore virksomheder, men det handler selvfølgelig om, at de griber dem. 

Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, der i en videohilsen understreger, at de virksomheder, der rækker ud efter mulighederne, tager styringen over morgendagens udvikling. Ministeren kommer med en opfordring til de små og mellemstore virksomheder: 

- Det er vigtigt, at små og mellemstore virksomheder også deltager og samler sig i klynger for derved at finde styrken til at gribe mulighederne. 

Sekretariatsleder Christine V. Larsen fra InnoBYG, byggebranchens innovationsnetværk for bæredygtigt byggeri, er enig med ministeren og forklarer, hvorfor der er brug for en uge som Future Week Denmark: 

- De digitale og teknologiske vinde blæser. Hvis vi i Danmark ikke flyver med, så risikerer vi at blive blæst omkuld. Derfor har vi i Future Week Denmark fuld fokus på at vise, hvordan vi igennem samarbejde, videndeling og stærke netværk kan styrke erhvervslivet, vores innovationskraft og konkurrencedygtighed på den internationale bane. 

Den opfattelse deler Berit Brendborg, Information and Marketing Manager i den nordjyske IKT-klynge, BrainsBusiness: 

- Vores virksomheder skal ikke bare kunne favne alle nye teknologiske trends. De skal også kunne omsætte dem i forretning. Og forretning skabes tit i netværk og samspil med andre. 

40 events på fem dage 

På fem dage er der 40 forskellige events inden for energi, miljø, byggeri, IKT, service, produktionsteknologi, materialer, design, sundhed, medico og transport. Det viser bredden på Danmarks klynger og netværk og bredden af den viden og de muligheder, der er tilgængelige for danske virksomheder. 

De virksomheder, der deltager i et af arrangementerne i Future Week Denmark, er ikke bare en del af noget enkeltstående. De er en del af en større organisme, der under paraplyen Future Week Denmark arbejder på at udvikle viden, teknologi, løsninger på tværs af brancher og med det fælles mål at skabe innovation og udvikling i Danmark både nu og i fremtiden som svar på de samfundsmæssige udfordringer. 

Også netværksmæssigt er de en del af noget større. Virksomheder, der deltager i en klynge eller netværk, får et omfattende netværk at trække på. De får mulighed for at møde relevante personer, de ellers ikke havde mødt, herunder forskere med den nyeste viden samt danske og udenlandske samarbejdspartnerne blandt både virksomheder og offentlige institutioner. 

Kontakt for yderligere oplysninger: 

Arbejdsgruppen for Future Week Denmark 

  • BrainsBusiness, Berit Brendborg, tlf. 2286 9891 
  • InnoBYG, Christine V. Larsen, tlf. 7220 2149 
  • Lifestyle & Design Cluster, Anders Skou Kristiansen, tlf. 2936 1408 
  • RoboCluster, Julie Thygesen Rydahl, tlf. 2498 4100 
  • Welfare Tech, Mette Thiel, tlf. 2058 5138 
  • Cluster Excellence Denmark, Dorthe Birkedahl Jørgensen, tlf. 2812 1866 

Fakta om Future Week Denmark 

De danske klynger og innovationsnetværk dedikerer en hel uge til fremtiden: Uge 48 – FutureWeek Denmark. Med 40 events over hele landet inden for emner som energi, miljø, byggeri, IKT, service, produktionsteknologi, materialer, design, sundhed, medico og transport viser de danske klynger og innovationsnetværk i uge 48 vejen til fremtidens innovative Danmark. På tværs af brancher og fag samler vi de mest inspirerende og dedikerede mennesker og inviterer indenfor til arrangementer med fuldt fokus på fremtidens Danmark. 

Se reklamefilm om FutureWeek Denmark - https://youtu.be/8j2KecbkBBk  

Se videohilsen fra Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind https://youtu.be/XqacnjeF3ts  

Se alle events på www.futureweek.dk  

Fakta om de danske klynger og innovationsnetværk 

De danske klynger og innovationsnetværk dækker væsentlige dele af dansk erhvervsliv, såvel geografisk, branchemæssigt som teknologisk. Inden for hver deres faglige felt fungerer de som samlingspunkter, der giver virksomheder adgang til viden og samarbejde med andre virksomheder, videninstitutioner og offentlige organisationer. I 2016 deltog over 16.500 virksomheder i de danske klynger og innovationsnetværks aktiviteter. Det resulterede i, at: 

✓ 4832 virksomheder, heraf 3385 med under 50 medarbejdere, fik tilført nye kompetencer og værktøjer, som markant forbedrer innovationsevnen. 
✓ 3789 virksomheder, heraf 2867 med under 50 medarbejdere, udviklede nye ideer som senere kan blive omsat til nye produkter, ydelser eller processer. 
✓ 1524 virksomheder, heraf 1173 med under 50 medarbejdere, udviklede nye produkter, ydelser eller processer som følge af deres deltagelse i en klynge. 

Få et samlet overblik over de danske klynger og innovationsnetværk på www.clusterexcellencedenmark.dk  

Se brandingfilm om klynger og innovationsnetværk - https://youtu.be/T25odjCWpSU  

Kilde: Viden & Vækst. Performanceregnskab for det samlede danske klyngelandskab”, 2017, Cluster Excellence Denmark 

Berit Brendborg, Information & Marketing Manager, BrainsBusiness


Se alle arrangementer, der afholdes i uge 48, på www.futureweek.dk  

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune